Що відбувається у Херсоні зараз. Ситуація в місті 6 березня: онлайн

На одинадцятий день війни Росії проти України херсонцям складно, однак про жодну капітуляцію мова не йде – над містом майорить синьо-жовтий прапор!

Детальніше про те, що відбувається в Херсоні прямо зараз, уся оперативна інформація і важливі новини для мешканців міста – у текстовому онлайн матеріалі РБК-Україна.

Всі подробиці вторгнення Росії в Україну, ситуація в містах, інформація про те, що відбувається в різних регіонах та реакція світу, – в текстовому онлайні РБК-Україна за посиланням.

00:50 Українські міста повстають проти окупантів! Ми зібрали відео з Херсона, Мелітополя, Запоріжжя та Бердянська. Дивіться!

5 березня

22:40 Депутати місцевих рад області звернулися до НАТО та інших країн на підтримку прохання Володимира Зеленського про закриття неба над Україною.

"Вже 10 днів мирні міста знаходяться під авіа- та ракетними ударами. Ціна зволікання з закриттям неба – це тисячі загиблих та поранених дітей, жінок, літніх людей, зруйновані лікарні, школи, дитячі садки", – йдеться у зверненні.

20:00 Зараз сформовано фуру з гуманітарною допомогою, яка має доправити для жителів Херсонщини необхідні медичні препарати. Команда Херсонської ОДА працює 24/7, аби забезпечити область найнеобхіднішим.

Однак зараз все залежить від створення зеленого коридору. Обласна та центральна влада щохвилинно працює для розв'язання цього питання

14:10 На маршрутах міста до 16:30 курсуватимуть 1, 12 та 13 тролейбуси.

13:30 ЗСУ завдали потужного удару по російських військах під Херсоном, – заявив Олексій Арестович.

10:00 На центральній площі Херсона почався мітинг проти окупантів.

03:00 Стільниковий зв'язок у Херсоні та інших населених пунктах області відновлено. Проте часом можливі перебої. Фахівці працюють над усуненням найменших проблем.

02:00 Олексій Арестович заявив, що в Херсоні "мінімум російських військ".

00:00 Президент України відреагував на спробу російських окупантів роздати жителям Херсона так звану "гуманітарну допомогу".

"Наш Херсон, український Херсон, який сьогодні намагалися принизити (російські окупанти – ред.), але не вийшло. Не дали… Російські пропагандисти думали про них (жителів Херсона – ред.), як про себе, а побачили, що херсонці поважають себе, поважають Україну", – сказав Володимир Зеленський.

4 березня

22:00 На Херсонщині до 14 березня мають виплатити пенсії за перший місяць весни. Всього по області для цього нараховано 537,7 мільйона гривень, розповіли в ПФУ. Порядок отримання пенсії за березень через Укрпошту – тут.

20:10 Нагадаємо, що у Херсоні так і не відбувся мітинг за створення "ХНР". На майдан Свободи вийшли тисячі люди з українськими прапорами не побоявшись озброєних російських військових!

20:00 У заповіднику Асканія-Нова у ці дні народився малюк тибетського яка. Його назвали Байрактар.

Маленький Байрактар (фото: facebook.com/shapoval.viktor)

18:20 До російських фур з "гуманітаркою" ніхто не підходив. Люди на площі кричали окупантам, що вони не потребують допомоги. Одним словом, створити картинку для російських пропагандистів не вдалося.

У окупанта не вийшло зняти картинку для їхньої мордовської влади. Херсон – це Україна, а задум виродків провалився Херсонці, ви молодці. Разом ми сила. pic.twitter.com/7vVticyEqs

— Промисловий Портал (@ua_industrial) March 4, 2022

17:40 Кореспондент каналу "Україна24" розповів, що у Херсоні був відсутній зв’язок більше 4 годин. Він зник після того, як до міста увійшла військова техніка, на одній з машин було написано "Донська гуманітарна допомога".

Зараз в місті працюють тільки Vodafon і lifecell. З самого ранку не працюють взагалі українські телеканали, тільки через кабельне. На Т2 працюють російські канали.

Щодо продуктів, то у місті лишились невеличкі запаси, магазини роздавали безкоштовно те, що лишилось на складах.

17:10 У Херсоні зв'язок від Vodafon з'явився.

15:30 Російські військові не дозволили "зелений коридор" для постачання гуманітарної допомоги на Херсонщину.

15:20 У Херсоні на майдані Свободи місцеві жителі з українськими прапорами зустрічають російський "гуманітарний конвой", який братиме участь у акції з закликами про створення "окремої республіки".

14:00 У Херсонській області пропав мобільний зв'язок. Окупанти відключили мобільні мережі Vodafone та Київстар, повідомляє голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута.

13:20 За даними СБУ, вже 60-80 кримчан заселені у готель "Фрегат". Ймовірно, сьогодні вони вийдуть на мітинг з прапорами РФ і "вдячністю" російським "визволителям".

11:10 У Херсоні роздають збіжжя. Адреси – за посиланням.

08:05 Жителів Херсона та області попередили, що російські окупанти захопили телевежу та тепер завалюватимуть ефіри фейками, дезінформацією та пропагандою. Ігноруйте такі вкиди та не вірте брехні, наголошують у СБУ.

Додамо, що глава МЗС Дмитро Кулеба у своєму Twitter розповів, що після захоплення телевежі у Херсоні окупанти планують шоу за участю липових "місцевих", привезених з окупованого Криму.

03:00 Наші колеги з Суспільного показали на відео, як виглядав та виглядає Херсон до та після вторгнення Росії.

02:10 4 березня на майдані Свободи російські загарбники розмахуватимуть прапорами РФ та кричатимуть, що Херсон – це "херсонська народна республіка". Для цього у місто звезли 2 великі автобуси, 20 автівок, 2 "спринтери" та 7 "газельок" невстановлених осіб.

Херсонці! Не дайте себе обдурити! Не підходьте близько до цієї масовки! Не вірте фейкам!

Ситуація в Херсоні на 6 березня

Місцева влада утворила штаб, який займається питаннями життєзабезпечення міста.

"Ми усі знаходимося у міській раді – наразі вирішуємо питання гуманітарної допомоги для Херсонської міської територіальної громади, підключаємо міжнародні інституції. Усі мої заступники разом зі мною – ми контролюємо процеси життєдіяльності міста", – каже херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

Він підкреслює: не зважаючи ні на що, Херсон – українське місто.

"Давайте відходити від паніки, користуватися лише перевіреними джерелами інформації – комунікуйте через своїх старост округів, керівників ОСББ, ми усі з вами", – звертається до місцевих мешканців Колихаєв.

Комендантська година

У Херсоні сувора комендантська година діє з 20:00 до 06:00.

Робота громадського транспорту, правила пересування авто і пішоходів

Наразі у місті задля безпеки місцевих мешканців діють наступні правила:

До міста можна виїжджати лише вдень. Виїжджають у місто лише машини з продовольством, медикаментами та іншим. Комунальний транспорт працює, щоб співробітники хлібозаводу, магазинів, аптек тощо могли добратися на роботу Пішоходи ходять по одному, максимум по двоє. Військових не провокують. За першої ж вимоги зупиняються. Не конфліктують. Автомобілі, яким за умовами можна перебувати в місті, їздять з мінімальною швидкістю. Водії повинні бути готові будь-якої миті показати вміст перевезень. Як працюють лікарні у Херсоні

У штатному режимі станом на 5 березня працюють:

Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є.Карабелеша (лікарі надають медичну допомогу за усіма профілями, у поліклініках лікарні медична допомога надається у повному обсязі); Поліклініка №2 міської клінічної лікарні ім. А. і О. Тропіних (травмологічне відділення приймає у порядку живої черги); Міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського (лікарі стоматологічної поліклініки надають лише невідкладну допомогу пацієнтам). Адреси аптек проспект 200 років Херсона, 16; проспект Ушакова, 67; вул. Чернишевського, 6; вул. Чорноморська, 16; вул. Суворова, 13; вул. Лавреньова, 12; вул. І. Кулика, 139/4; вул. Комарова, 2; вул. Тираспольська, 1

А також аптеки "Низькі ціни" та "Аптека Твоєї родини" по вулиці Шенгелія у мікрорайоні Острів.

Магазини, які працюють у Херсоні АТБ на вул. Патона, 8, АТБ на вул. Стрітенській, “Фреш” на вул. І. Кулика, “Велмарт” на вул. Дорофєєва, 30, Супермаркет “Україна” на пр. Святих Кирила та Мефодія, 20 Дрібні магазини на вул. Марії Фортус, 100А, Магазин “Ідеал” на пр. Текстильників, 10, “Сита Хата” на вул. Комкова, 75, “Сита Хата” на Миколаївському шосе, 26, “Сита Хата” на вул. Патона, 8, “Сита Хата” на вул. Шенгелія, 11, Ринок у мікрорайоні Шуменський на вул. Лавреньова, 15 “Еко Сегмент” на вул. Чорноморській, 36. Карта захисних споруд цивільного захисту Херсона

Всі оперативні та тільки перевірені новини без російської пропаганди та фейків – в групах РБК-Україна в Telegram і Viber. Приєднуйся!

Перемога буде за нами! Слава Україні!