Що відбувається в Маріуполі зараз. Ситуація на 4 березня: онлайн

Ситуація в Маріуполі в ході війни Росії проти України критична. У місті немає світла, води, опалення, зв'язку та продуктів. Комунальні служби не можуть полагодити лінії водо – та електропостачання через постійні обстріли російськими окупантами. Але збройні сили України продовжують тримати позиції і захищати місто.

Детальніше про те, що зараз відбувається в місті, всі новини Маріуполя, важливі повідомлення та оперативна інформація – в матеріалі РБК-Україна.

16:10 Мер Марійполя Вадим Бойченко в коментарі РБК-Україна розповів про ситуацію у місті.

"Ситуація дуже складна, але ми тримаємося. У нас гуманітарна блокада, яку створили російські війська, обстрілявши критично важливу інфраструктуру. Ми без тепла, без світла, без води та практично без зв'язку. І у нас закінчуються продукти та медикаменти", – сказав він. .

Також Бойченко повідомив, що просить внести Маріуполь до списку міст для створення гуманітарних коридорів. Він наголосив, що вже 5 днів окупанти ведуть вогонь по житлових будинках. Багато вбитих та поранених, але їхню кількість зараз неможливо уточнити через те, що обстріли не стихають.

"Спочатку був обстріл у східній частині міста – це так званий Лівий берег. Зараз вони працюють Західному та Північно-західному напрямку. Люди дев'яту добу сидять у підвалах, у укриттях. Вони луплять з усіх знарядь: з "градів", з важкої артилерії та кілька разів навіть застосовували авіаобстріли та авіабомби", – сказав Бойченко.

Також він додав, що ворожих військ у місті немає, а ЗСУ стійко тримають позиції та захищають місто.

Що відбувається в Маріуполі на 4 березня 2022

З-за того, що у Маріуполі немає зв'язку, новини з міста надходять не так часто. Станом на вчора ситуація в місті залишалася складною. Через обстріли Маріуполь залишився без тепла, води і світла. Комунальні служби не можуть виїхати і зайнятися ремонтом ліній через ті ж постійні обстріли.

"У той же час комунальні служби постачають паливом генератори, що живлять міські лікарні електроенергією, тим самим даючи можливість надавати екстрену медичну допомогу всім пораненим жителям Маріуполя", – йдеться в повідомленні міськради.

З початку війни Росії проти України у місті отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 200 мирних жителів. У лікарні вдалося відновити електропостачання, тому медпрацівники продовжують надавати допомогу.

"Ні в кого вже немає сумніву – це (дії Росії в Україні, – ред.) акт геноциду російських окупантів проти українського народу, проти нас з вами", – заявив мер міста Вадим Бойченко.

Також він зазначив, що ЗСУ впевнено тримають позиції і захищають місто.

Фото: у Маріуполі не припиняються обстріли (t me Pravda_Gerashchenko)

Ситуація в місті на 08:00 4 березня

У міськраді повідомляють, що на даний момент очікується план зі створення гуманітарного коридору в умовах режиму тиші.

"Наше місто на межі гуманітарної катастрофи. Вчора ми домоглися того, щоб голос Маріуполя був почутий і потрапили в список міст, які будуть мати можливість гуманітарного коридору і припинення до цього часу вогню", – заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Також він зазначив, що першочерговими завданнями є забезпечення жителів міста речами першої необхідності, продуктами і відновлення критичної інфраструктури.