Шкідливі побутові звички, які насамперед заважають порядку

Господині доволі часто шукають спосіб легко навести лад у домі, проте не всі помічають, як шкідливі побутові звички заважають це зробити.
Прибиранню заважають кілька доволі поширених пунктів, яких краще навчитися позбуватися, щоб полегшити собі прибирання. Про них ми розповімо далі.
Американська експертка Кеті Беррі, яка спеціалізується на прибиранні, стверджує, що позбавлення хоча б двох із цих звичок – зробить життя кращим та чистішим.
Мокрі рушники
Багато господинь годинами витрачають час на прибирання у ванній і позбавлення від плісняви, однак для того, щоб не витрачати на це час, достатньо перестати залишати рушники і шторки в душі зібраними в рулон. Після кожного застосування важливо просушити і рушник, і штори, а також – регулярно провітрювати ванну кімнату або користуватися витяжкою.
Накопичення паперового сміття
У багатьох із нас у домі зберігаються різні чеки та копії документів, старі зошити, журнали, газети. Усі ці накопичення займають простір і збирають на себе пил. Варто перебрати їх один раз і після не накопичувати, а також виділити окреме місце для важливих паперів.
Посуд
Брудний посуд – це завжди відчуття безладу на кухні. Однак крім зовнішнього вигляду, брудна раковина – розсадник для бактерій. Варто навчитися мити посуд одразу після використання або в найкоротші терміни. Це також значно заощадить час.
Накопичення їжі в холодильнику
Продукти, які зберігаються довго та неправильно – розмножують у холодильнику плісняву та бактерії. Варто підходити до вибору продуктів з розумом і правильним розрахунком, щоб не витрачати зайві гроші та час на прибирання.
Джерело: 5692.com.ua