Шпигунські програми проникають у телефони і комп’ютери новим способом: під сторонній контроль можуть потрапити ваші дзвінки та повідомлення

Нещодавно було виявлене шпигунське програмне забезпечення Sherlock, яке загрожує потраплянням конфіденційної інформації користувачів пристроїв до сторонніх осіб.
Фахівці дізнались, що воно може проникати на пристрої при перегляді реклами в мережі, пише The Conversation.
Користуючись інтернетом, власники гаджетів залишають цифрові сліди, завдяки чому отримують персоналізовану рекламу, що пов'язана з їхніми запитами та діями в мережі. Саме через такі рекламні оголошення здатна втручатись шпигунська програма, яка надає зловмисникам доступ до даних користувача, зокрема дзвінків, текстів, електронних листів.
Програма-шпигун Sherlock, розроблена ізраїльською компанією Insanet, може заражати пристрої з Windows, телефони Android та iPhone.
Зловмисники вбудовують небезпечне програмне забезпечення в рекламу, яка налаштовується під демографічні дані та місцезнаходження потенційних жертв. Коли користувач відкриває таку рекламу і переглядає її, ПЗ таємно встановлюється на пристрій.
Відомо, що за останні десятиліття використання шпигунських програм набуло глобального поширення по всьому світу. Уряди багатьох країн закуповують його для використання правоохоронними органами, спостереження та запобігання кіберзлочинам. Широко використовують для різних цілей програми-шпигуни приватні корпорації та детективи.
Шпигунське програмне забезпечення Insanet отримало дозвіл на продаж від ізраїльського уряду, що викликає занепокоєння у дослідників і користувачів попри його високу вартість – 6,4 мільйона доларів за одне зараження.
Джерело: 5692.com.ua