Штраф до 25 000 гривень: в Україні можуть ввести покарання за прослуховування російської музики

У Верховній Раді пропонують ввести покарання за публічне прослуховування російської музики. Про це йде мова в новому законопроєкті №9547, який вже зареєстрували в Парламенті.
Що відомо про новий законопроєкт
Як зазначають автори ініціативи, такі зміни мають допомогти викоріненню сепаратистських настроїв населення. Адже культура може напряму впливати на формування поглядів у громадян.

Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України, – йдеться в документах.

За що можна отримати адміністративне покарання
Згідно зі статтею 15 Закону України «Про культуру» в Україні заборонено:

публічно виконувати російські пісні;
публічно виконувати фонограми та відеограми російських пісень;
показувати музичні кліпи, участь в яких беруть громадяни рф.
показувати, демонструвати, сповіщати у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів російського походження.

Відповідно до положень законопроєкту, за такі дії громадяни можуть отримати штраф у розмірі від 5 100 до 8 500 грн. За повторне порушення адміністративне покарання планують запровадити на суму від 17 000 до 25 500 грн.
Джерело: 5692.com.ua