Швидко зіпсуються та почнуть виділяти отруйні речовини: 6 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

Холодильник – прекрасний винахід людства, адже завдяки йому ми можемо якомога довше насолоджуватись свіжою й корисною їжею. Проте мало хто знає, що деякі продукти ні в якому разі не можна там зберігати. У зворотньому випадку ви можете нашкодити власному здоров'ю.
Які ж харчі не можна класти в холодильник, читайте далі.
Шоколад
Коли шоколад опиняється в умовах низької температури, його поверхня починає кристалізуватися, що в результаті приводить до руйнації структури всього продукту. Крім того, у холодильнику шоколад активно починає віддавати вологу і на його поверхні з'являється конденсат, а це сприяє активному розмноженню плісняви. Після вживання такий продукт може подразнити стінки шлунку й стати причиною погіршення самопочуття.

Хліб
Хліб теж не рекомендовано довго зберігати в холодильнику. По-перше, за такого зберігання в нього почне змінюватись смак. А по-друге, під впливом низької температури з продукту починає активніше виділятися волога й такий хліб зачерствіє значно швидше. Якщо ви хочете зберегти його протягом тривалого часу, краще покладіть продукт в морозилку.

Помідори й зелений перець
Помідори й зелений перець також краще зберігати при звичайній кімнатній температурі. У холодильнику на поверхні овочів почне з'являтися конденсат, що є прекрасним плацдармом для розмноження різноманітних бактерій. А тому помідори там почнуть гнити значно швидше. А перець, до того ж, почне псуватися з середини.

Банани
За умов зберігання в холодильнику банани почнуть впитувати зайву вологу з повітря й насичаться водою. А це, у свою чергу, приведе до руйнації корисних поживних речовин, які містяться всередині продукту. До того ж, при довгому зберіганні структура деяких елементів, що містяться у фруктах, починає змінюватись і вони перетворюються на отруйні для організму людини речовини.

Шинка
Шинку також не варто тривалий час зберігати в холодильнику. На її поверхні можуть почати утворюватися різноманітні шкідливі бактерії. А споживання такої їжі може стати для людини причиною поганого самопочуття або навіть отруєння. Якщо ви все ж вирішили покласти її в холодильник, не зберігайте шинку в поліетилені. Краще загорніть в папір для запікання або фольгу.

Читайте також: З 16-го січня українці зможуть обміняти старі лампи розжарювання: де і як це зробити
Медики пророчать світу нову хвилю пандемії: що відомо про новий штам коронавірусу в Україні
Може стати причиною фінансових невдач і викликати затяжну депресію: учені назвали поширену звичку, з якою варто боротись
Джерело: 5692.com.ua