Ситуація з відключеннями може стати відчутно складнішою: в “Укренерго” розповіли, що чекає українців наступного тижня

Національна енергетична компанія "Укренерго" попередила українців про суттєве погіршення ситуації а енергетичній системі, зумовлене двома ключовими факторами: очікуваним зростанням споживання через повернення спеки та виведенням в ремонт чергового енергоблока атомної електростанції.

Основні причини ускладнення ситуації

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Українській правді" пояснив, що у зв'язку із збільшенням енергоспоживання через повернення спеки та необхідністю проведення ремонтних робіт на АЕС, відключень світла для побутових споживачів не уникнути. За його словами, ситуація в енергосистемі України наступного тижня "буде відчутно складнішою" порівняно з поточним тижнем.

Специфіка ремонтної кампанії на АЕС

Кудрицький зазначив, що зниження потужності на атомних електростанціях вже розпочнеться з наступного дня і триватиме до середини двадцятих чисел червня, коли запланований додатковий етап зниження потужності. Це обумовлено проведенням ремонтних робіт, які не можна відкласти, адже їх відтермінування може призвести до ще більших проблем в енергосистемі в майбутньому.

Джерело: 5692.com.ua