Скільки міст і сіл України досі окуповані та скільки ЗСУ вже звільнили: офіційні дані

Україна продовжує активно відстоювати свою територіальну цілісність і "вибивати" окупантів із населених пунктів держави. Після початку повномасштабного вторгнення російських військ минулого року, війська ворога захопили майже три тисячі населених пунктів в Україні. Проте сили оборони змогли витіснити ворога з деяких регіонів і продовжують цю нелегку роботу, вже звільнивши близько семисот міст та сіл. Про це повідомили в Міністерстві реінтеграції.
Скільки населених пунктів були захоплені ворогом і скільки ЗСУ вдалося повернути
За інформацією, наданою Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, з початку повномасштабного вторгнення були деокуповані 687 населених пунктів у 87 територіальних громадах. 
Проте варто відзначити, що на даний момент під російською окупацією залишається 2 804 населених пунктів, розташованих у 144 громадах. 
Наразі українські захисники ведуть контрнаступ і змушують ворога відступати. Зокрема, влітку почалися наступальні дії на сході та півдні країни. ЗСУ  продовжують звільняти території від російських військ, включаючи ті, що розташовані південніше Бахмута та на Мелітопольському напрямку.
За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського, ключовим пунктом в цьому контрнаступі буде досягнення позиції в місті Токмак. 
На жаль, наразі важко визначити точну кількість осіб, які залишаються на тимчасово окупованій території України, але звільнення населених пунктів від окупантів забезпечує безпеку та сприяє відновленню звичайного життя для місцевого населення.
Джерело: 5692.com.ua