Старий смартфон ще послужить: 6 прийомів для прискорення роботи гаджета

Частою причиною покупки нового смартфону є зниження продуктивності та сповільнення старого гаджету. Проте термін "життя" телефону можна подовжити завдяки деяким простим прийомам. Про це повідомляє NV.
Кеш і пам'ять
Кеш – тимчасові файли та копії часто використовуваних даних, які з часом накопичуються і впливають на продуктивність телефона. Щоб видалити кеш, потрібно зайти в налаштування. Також слід видалити непотрібні файли, файли cookie, перемістити фото та відео на зовнішнє сховище. Завдяки цьому звільниться оперативна пам’ять пристрою і прискориться його робота.
Непотрібні додатки
Телефон працює повільно через велику кількість додатків та програм. Тому варто перевірити, які з них використовують більше ресурсів, щоб видалити їх.
Оновлення ПЗ
Операційну систему та всі встановлені додатки на смартфоні слід регулярно оновлювати до останніх версій, оскільки це також помагає поліпшити продуктивність.
Завершення завдань
Не менш важливим для нормальної роботи гаджета є своєчасне закриття фонових процесів та додатків, які працюють у фоновому режимі.
Сповіщення
Отримання великої кількості сповіщень на смартфон не тільки відволікає, а й сповільнює його роботу. Тому варто обмежити їх, залишивши тільки дійсно важливі.
Заводські налаштування
Якщо жодні прийоми не допомагають пришвидшити роботу телефона, єдиним виходом може стати скидання до заводських налаштувань. Це опція, яка допомагає повернути смартфон до початкового стану і разом з цим позбутися всіх проблем. Але треба пам’ятати, що одночасно видаляються всі дані, тому варто зробити резервну копію важливої інформації.
Джерело: 5692.com.ua