Термінали “ПУМБ” не приймають купюри 500 і 1000 гривень: як пояснюють це у банку

Нещодавно стало відомо, що термінали перестали приймати купюри номіналом 500 і 1000 гривень.
З такою незручністю зіштовхнувся один з користувачів сайту "Мінфін". У банку підтвердили цей факт і надали пояснення.
Чому не приймають великі купюри
Користувач сайту "Мінфін", який звернув увагу на проблему, розповів, що він намагався поповнити картку через термінал у відділенні банку, але термінал не брав купюри номіналом 500 гривень і вище. Працівники відділення визнали неможливість цього та заявили, що остерігаються фальшивок.
Крім того, клієнт банку повідомив, що потім він зміг поповнити картку через іншу систему (термінал EasyPay), яка операцію підтвердила і надала квитанцію. Проте у ПУМБі йому сказали, що гроші на його рахунок не надходили.
У відповідь на звернення представники ПУМБу пояснили, що відключення можливості поповнювати картки через термінали купюрами в 500 і 1000 гривень є засобом обережності. Таким чином установа намагається захиститися від пошкоджених банкнот цього номіналу.

У грошовому обігу України з'явилися банкноти номіналом 500 і 1000 грн, які були пошкоджені під час надзвичайного режиму. Банкноти були пошкоджені за допомогою дрелі. Через це, службою безпеки банку було прийнято рішення обмежити кількість купюр до 1 шт. для поповнення за одну транзакцію, – зазначили у банку.

Якщо поповнювати через інші термінали
Також у ПУМБі пояснили, що у разі поповнення картки через інші термінали зарахування коштів на рахунок відбувається протягом деякого часу.

Якщо картку ви поповнюєте в терміналі не нашого банку, то в такому випадку зарахування коштів може відбуватися до 3-х робочих днів, – надали пояснення у банку.
Джерело: 5692.com.ua