Термомодернізація коштом інвесторів

Бажання українців жити в екологічно чистій та зеленій країні просто зобов’язують нас перейти на економію паливних ресурсів.  Термомодернізація – так називається комплекс енергозберігаючих заходів (наприклад утеплення стін, даху, встановлення геотермальних насосів, заміна склопакетів), необхідний для того, щоб з найменшими зусиллями заощадити кошти та отримати комфортну температуру приміщень. 

Попри те, що період окупності таких заходів може бути від 4 до 10 років, суспільство має прийняти сучасні виклики міської цивілізації і вирішити посталі проблеми. Для цього фахівці розробляють техніко-економічне обґрунтування, де показуються переваги заходів в залежності від особливостей будівлі.

Кам’янський міський голова Андрій Білоусов 5 лютого в Києві провів зустріч з інвесторами – директором компанії «Nomine Consult UAB», міжнародними технічними консультантами, представниками корпорації НЕФКО, Європейського Інвестиційного банку (ЄІБ) і Міністерства розвитку громад і територій.

Зустріч пройшла в рамках реалізації Програми розвитку муніципальної інфраструктури України при фінансуванні ЄІБ, що включає субпроект «Реконструкція (термомодернізація) будівель закладів освіти, науки, спорту та охорони здоров’я в м. Кам’янського».

Під час зустрічі обговорювалися ключові питання подальшої реалізації субпроекту – визначення технічних рішень, розробка тривалої інвестиційної стратегії, екологічний та соціальний аналіз, реалізація плану закупівель.

Були досягнуті домовленості, що стосуються подальшої спільної роботи в напрямку отримання містом інвестиційних коштів на реконструкцію та поліпшення енергоефективності шкіл, дитячих садочків та лікарень Кам’янського.