Тиск 65/40, свідомість відсутня, шкірні покриви холодні: у Дніпрі жінка мало не померла під час процедури для волосся

У Дніпрі жінку в важкому стані екстрено госпіталізували з діагнозом "анафілактичний шок". Причиною різкого погіршення стану здоров'я стала популярна б'юті-процедура – кератинове випрямлення волосся, яке жінка намагалася самостійно зробити собі вдома.
Про випадок розповів у Facebook медик Дніпропетровської обласної станції екстреної медичної допомоги Влад Боднюк.
За словами медика, жінку непритомною знайшла сестра і викликала швидку. Приїхавши на виклик, медики констатували важкий стан дніпрянки: непритомність, дуже низький артеріальний тиск, 65/40, слабкий пульс, бліда та холодна шкіра, сухі свистячі хрипи. Жінці надали екстрену медичну допомогу на місці (ввели адреналін, здійснили інфузійну та кисневу підтримку) та доставили її у медзаклад.
Влад Боднюк пояснив, що процедура кератинового випрямлення волосся проводиться за допомогою білка кератину, який складається з амінокислот. Речовину наносять на локони, а потім витягують термощипцями.
Під впливом високих температур при цьому виділяється токсичний газ формальдегід. Він має їдкий неприємний запах, може викликати респіраторні проблеми та важкі алергічні прояви.
Медик застерігає від подібних дій і наголошує, що такі процедури слід робити лише у професійних майстрів та в салонах краси.
Джерело: 5692.com.ua