ТОП-3 дешеві засоби, які ефективно борються з пліснявою: ви точно знайдете їх у себе вдома

З настанням холодів існує величезна вірогідність появи плісняви в домі. Висока вологість повітря, недостатня вентиляція приміщень, недостатня температура опалення та безліч інших факторів можуть сприяти тому, що в домі почне розповсюджуватись грибок. Якщо ви помітили перші ознаки його появи, радимо скористатися дієвими методами, які точно допоможуть усунути проблему.
Столовий оцет
Цей доступний засіб допоможе швидко позбутися плісняви та грибка. Просто змочіть губку для посуду оцтом та обробіть нею проблемні ділянки. Після цієї маніпуляції промийте всі місця водою й залиште висихати. Ідеально буде, якщо ви залишите приміщення провітрюватись, аби стіни висохли якомога швидше, а неприємний запах оцту випарувався.
Фурацилін
Простий та дешевий засіб, який можна купити в кожній аптеці, ідеально бореться проти чорних стін. Просто розтовчіть декілька таблеток фурациліну та розчиніть його в теплій воді. Далі порядок дій має бути як з оцтом: обробіть поверхні, дайте висохнути. Для більшої ефективності процес можна повторити декілька разів.
Білизна
Один з найбільш популярних засобів дезінфекції, який, мабуть, можна зустріти в кожному домі. Білизна ідеально впорається з грибком та пліснявою за лічені хвилини. Алгоритм дій доволі простий: нанесіть білизну на губку й протріть поверхні, які "заражені хворобою". Далі протріть звичайною водою й ретельно просушіть. Провітріть приміщення й зачекайте, доки запах хлору вивітриться.
Для того, аби уникнути повторної появи плісняви та грибку варто після обробки знизити фактори ризику: збільшити опалення, знизити рівень вологості та покращити вентиляцію приміщення.
Читайте також: В Україні почали знижуватись ціни на пальне: скільки зараз коштує бензин, газ і дизель на АЗС
Нові виплати для українців у Польщі: як отримати 18000 гривень
Джерело: 5692.com.ua