У аеропорту “Бориспіль” шукали бомбу на літаку. Поліція порушила справу

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" сьогодні перевіряли інформацію про нібито мінування літака рейсу "Тбілісі-Київ". Бомбу на літаку не знайшли, а за фактом неправдивого мінування поліція порушила справу.

Про це повідомила поліція Київської області.

Близько 15:00 диспетчер аеропорту повідомив поліцію про те, що анонім зателефонував та заявив про бомбу на борту літака. Після того, як літак здійснив посадку та став на стоянку, з нього евакуювали 119 пасажирів та 6 членів екіпажу.

Правоохоронці провели перевірку літака, пасажирів та їх речей, але вибухівки не виявили. Під час проведення перевірки аеропорт не припиняв свою роботу.

"Наразі слідчими проводиться досудове розслідування. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Наразі поліцейські встановлюють особу зловмисника", – додали в поліції.

Фото: в аеропорту "Бориспіль" шукали бомбу (kv.npu.gov.ua)

Нагадаємо, 31 травня літак авіакомпанії Ryanair здійснив аварійну посадку в Берліні. Літак надіслав повідомлення про надзвичайну ситуацію в повітрі і отримав дозвіл на посадку в аеропорту Берліна.

А минулого тижня у Харкові перевіряли повідомлення про масове мінування лікарень.