У Дніпрі викрито черговий шахрайський кол-центр: постраждали українці, які працюють у Польщі

Керували аферою два кримінальні авторитети з Дніпра. Вони створили кол-центр у звичайній квартирі, у самому центрі міста.
"Офіс" був обладнаний усією необхідною технікою, а так звані оператори працювали за спеціально створеною методичкою. У ній було детально описано, що потрібно говорити потенційним жертвам афери і як "працювати" з клієнтами.
Інформацію про затримання аферистів опублікувало Державне бюро розслідувань. Повідомляється, що керували аферою місцеві кримінальні авторитети, а "прикривав" їхню протиправну діяльність чинний співробітник правоохоронних органів, який обіймає керівну посаду.
Шахраї використовували IP-телефонію та номери телефонів польських операторів. Суть схеми полягала в тому, що аферисти телефонували українцям з польських номерів, представлялися співробітниками банку і повідомляли про блокування картки "клієнта".
Для того щоб "розблокувати" картку клієнтам потрібно було встановити застосунок, за допомогою якого шахраї потім отримували дистанційний доступ до банківських рахунків і конфіденційної інформації.
За допомогою програми шахраї отримували можливість дізнатися залишок на рахунку і отримати "BLIK-код", який давав можливість вивести гроші з рахунку. Обналічували вкрадені гроші в обмінних пунктах міста Дніпра.
Встановлено, що за час злочинної діяльності шахраями було викрадено щонайменше 500 тисяч гривень. Було проведено сорок обшуків, під час яких було вилучено майже 2 мільйони гривень. Також правоохоронці вилучили техніку, автомобілі, банківські картки та сім-картки.
Джерело: 5692.com.ua