У ДТЕК розповіли, чи покращиться ситуація з електроенергією весною

Багато українців вірять, що закінчення зими та опалювального сезону стане також кінцем проблем з електропостачанням. Проте виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук вважає трохи інакше. За його словами, прихід тепла навряд допоможе покращити ситуацію з електроенергією в Україні.
В ефірі телемарафону він розповів, що після закінчення опалювального сезону в країні розпочнуться планові роботи з відновлення, які зараз складно проводити через низьку температуру.

Я, чесно кажучи, не думаю, що ситуація принципово покращиться. З одного боку: буде зменшення споживання, тому що буде теплішим. Але, з іншого боку, розпочнуться планові ремонтні роботи, яких зараз не проводять, – повідомив виконавчий директор ДТЕК.

Дмитро Сахарук також наголосив, що українцям не варто очікувати якихось глобальних змін з приходом квітня. Адже обсяг генерації електроенергії суттєво навряд зміниться.

Ми ж розуміємо, що після кожного обстрілу все важче і важче відновлювати об'єкти енергетики, тому що вони стають дедалі вразливішими, – додав він.
Джерело: 5692.com.ua