У Кам’янському відбувся перший регіональний ветеранський форум «Україна. Захисники. Майбутнє»

Цчора, 29 вересня, в Кам’янському відбувся перший регіональний ветеранський форум «Україна. Захисники. Майбутнє». У заході взяли участь понад 500 учасників: українські ветерани й ветеранки, захисники та захисниці, представники державної влади, міністерств та міжнародні партнери.
Відкрила форум Юлія Лапутіна – Міністр у справах ветеранів України, наголосивши на новій ветеранській політиці, яка складається з п’яти ключових елементів:

створення інфраструктури, завдяки якій ветерани отримають якісні та дієві послуги,
економічна активність, що передбачає створення та розвиток ветеранського бізнесу,
успішна реабілітація,
доступне житло,
вшанування подвигу військових.

Для нас велика честь і відповідальність приймати перший виїзний форум в Україні з таких найважливіших для нашої країни питань. Всі ми розуміємо, що можемо жити під вільним українським небом та працювати тільки завдяки нашим Збройним силам, завдяки нашим ветеранам, – розповів мер Кам'янського Андрій Білоусов.

Також міський голова наголосив, що в місті діє програма соціальної підтримки Захисників, Захисниць, членів їхніх сімей, а також членів родин загиблих Воїнів. Крім того, разом із обласною військовою адміністрацією у місті відкрили перший в області центр реабілітації військових.

Відкрили перший в області центр соціальної підтримки наших ветеранів. Дякую обласній військовій адміністрації та обласній раді за підтримку нашого міста. Робимо все від нас залежне, щоб забезпечити нашим Героям гідне життя в громаді. Кам’янське завжди буде гідним своїх Героїв! – додав міський голова.
Джерело: 5692.com.ua