У Міненергетики розповіли, що дає змогу Україні уникати блекаутів

Під час війни Україна стикнулася з викликами у сфері енергетики через військові дії, зокрема обстріли російськими терористами. З початком весни атаки на українську енергетику знову посилилися. Однак як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час участі у телемарафоні, ключовий фактор, який допомагає уникнути блекаутів – використання відновлювальних джерел енергії.

Відновлювана енергетика – ключ до уникнення блекаутів

Російські терористи майже досягли цілі в знищенні теплової генерації, ставлячи під загрозу стабільність енергопостачання в країні.

Проте, Галущенко зазначив, що незважаючи на ці виклики, в Україні існує додатковий ресурс, який допомагає уникнути блекаутів – це відновлювальні джерела енергії. Сонце та вітер надають можливість для виробництва електроенергії, що особливо актуально у весняний та літній періоди, коли ці ресурси доступніші.

Це той ресурс, який через географічні та погодні умови дуже обмежений взимку. Тому, безумовно, це допомагає нам балансувати систему, – підкреслив міністр енергетики.

Відновлювальні джерела енергії, за його словами, дозволяють зменшити залежність від традиційних джерел, таких як вугілля чи газ, а також зменшують негативний вплив на навколишнє середовище.

Джерело: 5692.com.ua