У Міноборони розповіли, скільки добровольців серед мобілізованих

Станом на травень 2024 року співвідношення добровольців та звичанийх мобілізованих, які вступили до лав Збройних сил України, складає один до трьох. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Системні зміни в Силах оборони

Під час конференції "‎Міноборони і партнерство з громадськістю: співпраця, досягнення, виклики", заступниця міністра оборони Наталія Калмикова наголосила на важливості стратегії кадрової політики. Вона підкреслила, що призначення військовослужбовців на посади має здійснюватися відповідно до їхньої фаховості та компетенції. Це підвищує ефективність роботи армії та забезпечує належний рівень оборони.

В останні роки в Збройних силах України також впроваджуються системні зміни, спрямовані на підвищення їхньої боєздатності та ефективності. Серед них варто відзначити розвиток мережі рекрутингових центрів. Станом на травень 2024 року таких центрів уже налічується 22, а найближчим часом планується відкрити ще три.

Важливість цифровізації

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко наголосила на важливості цифровізації для підвищення ефективності роботи армії. Вона зазначила, що такі рішення можуть допомогти Україні досягти технологічної переваги над ворогом у співвідношенні 10:1. Цей процес вже активно впроваджується, і значну роль у ньому відіграє застосунок "Резерв+", яким скористалися понад 1 400 000 громадян.

На черзі запуск нового застосунку для військових під назвою "Армія+". Цей застосунок має на меті спростити бюрократичні процеси у війську, зробити їх більш прозорими та ефективними. Завдяки цифровим технологіям військовослужбовці зможуть швидше отримувати необхідну інформацію, подавати документи та вирішувати адміністративні питання.

Джерело: 5692.com.ua