У приміщенні довго зберігатиметься свіжий та приємний аромат: 3 дієві способи усунення небажаних запахів без хімії

Чистота в оселі – це не тільки відсутність пилу, вимитий посуд та чиста підлога. Не менш важливим є аромат, який наповнює приміщення. Саме він може справити перше і найголовніше враження гостей про охайність та чистоплотність мешканців квартири.
Найчастіше неприємні запахи з'являються на кухні чи у ванній кімнаті. Вони можуть швидко поширитись по всіх кімнатах і надовго там влаштуватися.
Проте є дієві та прості способи, які допоможуть вирішити проблему. Знадобляться бюджетні натуральні засобі, які є в кожному домі.
Харчова сода
Це безцінний помічник господинь, який не тільки допомагає видаляти стійкі плями та застарілі забруднення, а й бореться зі сторонніми запахами. Сода добре поглинає летючі речовини, що є у повітрі, усуваючи сморід.
Потрібно просто посипати цим засобом місця, де найбільше відчувається запах. Через день засіб слід змінювати, поки неприємний запах не зникне повністю.
Також можна приготувати освіжувач повітря з соди: насипати порошок у невеликі ємності, додати по кілька крапель ефірної олії та накрити папером або тканиною. Ємності слід розставити у різних місцях оселі.
Оцет
Хоча оцет специфічно пахне, цей розчин зможе усунути будь-який неприємний запах. Потрібно розвести у двох літрах води 100 г оцту, додати кілька крапель ефірної олії або цедру цитрусу та перелити цей розчин у пульверизатор. Далі потрібно розпилити розчин по кімнатах, відкривши всі вікна.
Кава
Цей продукт також добре поглинає запахи. Можна взяти як зернову, так і мелену або навіть спиту каву. Потрібно насипати продукт у невеликі ємності або мішечки та розставити по квартирі. Крім того, їх можна покласти у шафи, ящики з одягом. Затишна та приємна атмосфера запанує у вашій оселі надовго.
Джерело: 5692.com.ua