У США підрахували, скільки часу піде на розмінування України: терміни вражають

Сьогодні Україна є найбільш замінованої державою у світі. І очевидно, на розмінування територій підуть роки. У The Washington Post розповіли, скільки ж часу знадобиться, щоб повністю очистити Україну від небезпечних предметів.
Скільки піде часу на розмінування
Як стверджують у словацькому аналітичному центрі, 30% українських територій зараз потребують розмінування, в це в загальному 170 тисяч квадратних метрів, що співрозмірно з територією Уругваю.
Крім того, за час війни російські війська використовувати, як мінімум, 13 типів протипіхотних мін, а також міни-пастки. Така кількість значно ускладнює процес, адже спеціалісти мають знати, як працювати з усіма подібними предметами.

Забруднена територія України настільки велика, що, за оцінками деяких експертів, для розмінування за участю півтисячі саперів, знадобилось би 757 років, – ідеться в публікації.

Крім того, розмінування – надзвичайно дорогий процес. За підрахунками Світового банку, на те, щоб очистити один квадратний метр української землі піде від 2 до 8 доларів. А це загалом 37,4 мільярдів.
Однак, за наявності коштів і потрібної кількості спеціалістів у сфері розмінування, очистити територію України від небезпечних "подарунків" рф можна за 10 років.
Джерело: 5692.com.ua