У ВР розповіли, чому за кордоном не визнають українські дипломи

Повномасштабна війна вплинула на всі сфери життя, у тому числі й на освіту. Проблема забезпечення укриттів для студентів та викладачів винесла на передній план не лише питання безпеки у вищій школі, але й питання визнання українських дипломів за кордоном.
Чому деякі країни відмовляються визнавати українські дипломи про вищу освіту, розповіла в інтерв'ю для Новини.LIVE народна депутатка та член комітету Верховної Ради України з питань освіти та науки Юлія Гришина.
Чому іноземні держави не визнають українські дипломи
Посадовиця зазначила, що у зв'язку з війною Україна втратили значну кількість іноземних студентів. А ті, які залишилися для навчання в Україні, де введено онлайн-навчання через безпеку, мають реальну проблему — деякі країни відмовляються визнавати наші дипломи саме через формат онлайн-навчання.

Це особливо стосується спеціальностей, де важливий практичний компонент, наприклад, медичних спеціальностей, — вказала Гришина.

Вона наголосила на тому, що ректорам та управлінйям закладів вищої освіти потрібно приділяти увагу питанню забезпечення укриттів для студентів. Іноземні студенти є важливою фінансовою складовою бюджетів вищих навчальних закладів. Крім того, вони виступають як амбасадори України, сприяючи популяризації держави в усьому світі.
По-перше, іноземні студенти вкладають значні кошти в українську економіку через оплату навчання та життєвих витрат. По-друге, вони є носіями української культури та є амбасадорами нашої країни в усьому світі, і це дуже важливо для побудови позитивного образу України, — підкреслила народна обраниця.
Джерело: 5692.com.ua