У Зеленського закликали світ офіційно визнати Іран співучасником агресії в Європі

Іран, який передає Росії безпілотники для їх використання у війні проти України та може передати й ракети, є співучасником агресії в Європі. Тож має бути визнаний таким на офіційному рівні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter радника голови Офісу президента Михайла Подоляка.

"Якщо Іран передає РФ ракети – він чудово знає, що ті атакуватимуть наші міста. Коли Іран навчає росіян керувати дронами – він знає, що ті атакуватимуть українську енергетику, провокуючи хвилі біженців до ЄС. Тегеран є співучасником агресії в Європі й має бути визнаний таким офіційно", – написав Подоляк.

Зазначимо, раніше в українському МЗС повідомили, що постачання бойових безпілотників росіянам для ударів по Україні зробили Іран співучасником воєнних злочинів та терактів.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ повідомили, що Іран готується і найближчим часом може відправити РФ близько 1000 додаткових одиниць зброї. З них – балістичні ракети та ударні безпілотники, (партія з понад 200 БПЛА)

Додамо, РБК-Україна дізналося думку експерта щодо ймовірного постачання Тегераном балістичних ракет росіянам та з'ясувало, чи може Україна від них захиститися.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.