У ЗСУ створили систему соціального супроводу військових та їхніх родин

У ЗСУ запрацювала система соціального супроводу, яка передбачає повний комплекс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей з моменту призову і до звільнення зі служби. Про це повідомив начальник Управління соціального супроводу Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ярослав Калініченко.
У чому суть ініціативи
У військових частинах працюватимуть офіцери з соціальної роботи, які будуть слідкувати за індивідуальними соціальними потребами воїнів та оцінувати можливість їхнього рішення. Надалі їхньою задачею буде надати військовослужбовцям та їхнім родинам необхідні послуги і спрямувати їх до відповідних структур або державних органів.

Планується, що в одному батальйоні працюватимуть п'ять соціальних працівників, – зазначив полковник Ярослав Калініченко.

Окремим важливим елементом, за словами посадовця, залишається робота саме з родинами військовослужбовців. Адже воїн має бути зосередженим на виконанні завдань. Для того, щоб допомогти сім'ям у складних питаннях і військовослужбовець не переймався за своїх рідних, введено посади соцпрацівників у пунктах постійної дислокації підрозділів. Зазначається, що ці люди мають стати провідниками між цивільним середовищем та військом. Також відповідні фахівці є й в ТЦК та СП.
Джерело: 5692.com.ua