Учням українських шкіл безкоштовно видаватимуть ноутбуки та планшети для навчання: як отримати гаджет

В українських школах дітям, які навчаються дистанційно, будуть видавати ноутбуки та планшети. Насамперед девайси отримають діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Про забезпечення закладів освіти гаджетами для навчання повідомили у МОН.
Пристрої розподілятимуть по школах по черзі – спочатку їх передають в заклади, що знаходяться в областях з переважно дистанційним форматом навчання. А саме, це Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська та Херсонська області.
Процес передання техніки і її фактичне використання будуть відстежувати за допомогою публічної панелі (дашборду) та спеціального програмного забезпечення. Ця інформація доступна освітянам, батькам, громадам.

Девайси для дітей — це не лише про під’єднання до уроків, не лише про виконання домашнього завдання. Це також про можливість спілкуватися з однолітками, дізнаватися нову інформацію, соціалізуватися. Забезпечити їм такі можливості — для нас надважливо, — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Для отримання планшету чи ноутбуку батькам школяра потрібно написати заяву до школи, де дитина навчається. Далі керівництво закладу розподілить гаджети між учнями на основі запитів.
Як повідомили в МОН, на даний момент загальна потреба учнів у девайсах становить 500 000 одиниць, а критична — 253 400.
Джерело: 5692.com.ua