Угорщина видаватиме посвідки на проживання українцям із простроченими паспортами

В умовах війни в Україні багато громадян змушені були залишити свої домівки і шукати притулку за кордоном. Угорщина стала однією з країн, яка приймає українських біженців і надає їм можливість отримати тимчасове проживання. Нещодавно уряд Угорщини ухвалив тимчасові правила, що дозволяють українцям отримувати посвідку на проживання навіть із простроченими паспортами.

Тимчасові правила для отримання посвідки на проживання

Уряд Угорщини запровадив тимчасові правила, які дають змогу українцям отримувати посвідку на проживання в країні навіть із простроченим паспортом. Ці правила були затверджені указом уряду.

Згідно з документом, під час дії надзвичайного стану в Угорщині документи, що посвідчують особу за кордоном, вважаються дійсними навіть після закінчення їхнього терміну дії. Це означає, що паспорт громадянина України, який втратив чинність, може використовуватись для отримання посвідки на тимчасове проживання.

Термін дії посвідки на проживання

Посвідка на тимчасове проживання може бути видана на період до шести місяців після закінчення надзвичайного стану в Угорщині. Це надає українцям можливість залишатися в країні легально і мати доступ до основних послуг навіть після завершення дії надзвичайного стану.

Варто зазначити, що ця норма не поширюється на процедуру отримання угорського громадянства. Для отримання громадянства необхідно мати дійсні документи, що підтверджують особу.

Контекст введення надзвичайного стану

Надзвичайний стан в Угорщині було оголошено у травні 2022 року у зв'язку із ситуацією в Україні. Відтоді його неодноразово продовжували, останній раз у квітні цього року. Надзвичайний стан надає уряду Угорщини додаткові повноваження для швидкого реагування на кризові ситуації та надання допомоги біженцям.

Джерело: 5692.com.ua