Україна – Швеція: онлайн матчу 1/8 фіналу Євро-2020

Сьогодні збірна України вперше в історії грає в 1/8 фіналу чемпіонатів Європи. Наш суперник Швеція.

РБК-Україна проведе онлайн трансляцію поєдинку.

УКРАЇНА – ШВЕЦІЯ 1:1

97' – відразу три заміни у Швеції. Калушевски, Исак и Ларссон уходят с поля. Вмето них выходят Квайсон, Берг и Классон.

94' – ще одна заміна в України. Замість Степаненка вийшов Макаренко.

90' – перед початком овертайму на поле замість Яремчука з'явився Бесєдін.

Україна починає перший овертайм.

У другому таймі шведи перехопили перевагу і по володінню м'ячем – 51% на 49% на користь українців.

Основний час – все. Нас чекають ще два тайми по 15 хвилин.

Зазвучав гімн України в Глазго. Давайте хлопці, вся країна з вами.

+2 хвилини додав суддя.

90' – а ось могли тільки що шведи ховати українців. Кулушевскі вийшов мало не віч-на-віч, але Забарний в останній момент заблокував удар шведського форварда

89' – темп матчу істотно впав. Шведи втомилися, та й ризикувати перестали. Українці теж не хочуть помилитися. Все ближче овертайми.

85' – жовту заробив Форсберг за відмашку від Степаненка.

83' – перші заміни у Швеції. Замість флангових захисників Аугустінссона і Люстіга вийшли Бенгтссон і Крафт. У шведських гравців вже зводять судоми.

За ударами перевага у Швеції невелика – 11 (3 в створ) проти 9 (3) в українців. Але по відчуттях шведи все ж гостріше виглядають.

79' – перша жовта в нашому матчі. Рефері попереджає Ярмоленка, який висловив невдоволення відсутністю картки під час фолу на ньому.

УК-РА-Ї-НА! УК-РА-Ї-НА! УК-РА-Ї-НА! звучить на стадіоні в Глазго. Наші фанати красені. Сподіваємося це заведе наших футболістів.

Важко дається другий тайм Україні. Швеція затискає все сильніше наших у власному штрафному.

69' – поперечка врятувала Україну. Знову Форсберг обіграв Караваєва і Сидорчука, змістився до центру і вистрілив в дальню дев'ятку воріт Бущана. Благо потрапив в каркас.

67' – втекли українці в контратаку. Яремчук відпасував на Ярмоленка, який приблизно з лінії штрафного з ходу намагався пробити Ульсена, але потрапив лише в руки кіперу шведів.

66' – черговий кутовий для Швеції. Уже четвертий. Цього разу було реально небезпечно. Кулушевскій був перший на підборі і мало не закинув за спину Бущану, Георгій врятував.

63' – Зінченко навісною передачею відправив м'яч Сидорчуку в штрафний, але черпачок від того прилетів точно в руки Ульсену.

61'- заміна в України. Замість Шапаренка вийшов Малиновський. Ну що, зараз або ніколи, потрібно краще асистентові Серії А таки показати свій рівень на цьому Євро. Поки у Руслана не дуже клеїлася гра.

60' – Ісак вийшов на ударну позицію, але не влучив у ворота. Та й офсайд зафіксували судді.

59' – ох і небезпечно біля воріт Бущана було. Аугустінссон отримав м'яч на лівому куті штрафного українців і прострілив уздовж воротарської. Якби не Матвієнко, який встиг вибити м'яч, рахунок міг змінитися не на користь нашої збірної.

56' – повернули шведи боржок українцям. Форсберг отримав м'яч в штрафній і з відмінної позиції обвідним ударом поцілив у стійку вже воріт Бущана. 1:1 за ударами в каркас.

55'– Сидорчук! Який удар від нашого опорника, але м'яч вдарився в штангу. Знову Ярмоленко з флангу загострив і отасовал на Сидорчука. Трохи не вистачило українцям, щоб знову вийти вперед.

54' – тьохнуло трохи після удару Ларссона метрів з 30. М'яч пройшов поруч зі штангою. Бущан начебто і контролював, але виглядало небезпечно.

52' – ледь виніс від свого штрафного від Кривцова не став гольовою передачею на Ярмоленка. Того випередив Ульсен, який вийшов далеко з власних воріт і виніс м'яч в аут.

49' – вдалося українцям відвести м'яч від своїх воріт. До цього шведи непогано затиснули "жовто-синіх" поблизу нашого штрафного, навіть м'яч винести особливо не виходило.

45' – почався другий тайм. Ще 45 хвилин нас точно чекає.

Все-таки не перший удар в створ для шведів, десь УЄФА нарахував ще один. В цілому статистика підтверджує нічийний результат на табло. Всього ударів по воротах 6 у шведів, 5 у українців. У рамку по два у кожній з команд. Щодо володіння невелику перевагу в України 53% на 47%. Правда, за кутовими поки повну перевагу Швеції – 3:0.

Ось він гол від Форсберг. Сподіваємося, що далі буде забивати тільки Україна.

Не вистачило українцям пари хвилин, щоб піти на перерву з перевагою. Рефері відправляє команди в роздягальні, є 15 хвилин перевести дух.

43' перший удар в створ від Швеції і гол. Форсберг отримав м'яч поблизу штрафного і пробив. М'яч рикошетом від ноги Забарна влітає в сітку воріт Бущана. Який же прикрий гол під кінець тайму.

41' – Кулушевскі падає у штрафному українців, але рефері надійний – показує потрібно вставати.

Ну і фото гармати від Зіни теж є.

Фото: Зінченко потужним пострілом виводить українців вперед (uefa.com)

А ось і відео голу Зінченка. Яка ж чудова атака вдалася українцям.

32' – Україна заробила небезпечний стандарт поблизу штрафного шведів. Шапаренко подав, м'яч потрапив до Ярмоленка, але удар Андрій пройшов трохи вище воріт.

30' – Бущан красунчик! Ларссон підступно пробивав з дальнього штрафного, але Георгій на місці і перевів м'яч на кутовий.

27'ГООООООООООЛ!!!!!! УКРАЇНА ЗАБИВАЄ.

Ярмоленко отримав м'яч на правому фланзі, накрутив захисника і шведи вирізав на Зінченка, який потужно увігнав м'яч у сітку. Україна виходить вперед.

Шведи вперше пропускають першими на цьому Євро.

19' – Пронесло українців. Дуже небезпечно пробивав Ісак, змістившись трохи в центр з лівого флангу. М'яч пройшов трохи повз. Бущан на удар явно не реагував.

15 хвилин вже пройшло, поки особливо без моментів. Команди по черзі катають м'яч у центрі поля. За ударами також паритет – 2:2, правда в українців є удар в ствір, який залишається єдиним на обидві команди.

11' – Яремчук! Дуже хороша комбінація вдалася українцям в чужій штрафній. Ярмоленко обігрався з Яремчуком, а Роман, хоч і з кута, але гостро пробив у ворота. Спас шведів кіпер Ульсен.

9' – а ось і перший удар у України, правда вийшов він вкрай невдалим у Шапаренко. Микола пройшов по центру і з непоганої позиції зважився на удар, але м'яч ледь не полетів в аут.

7' – перша небезпека біля воріт Бущана. Двічі шведи намагалися пробити, але обидва рази удари блокувалися нашими захисниками. В результаті кутовий, який завершився нічим.

5' – трохи шведи підібгали українців на нашій половині поля, але поки все без загострення.

4' – поки збірні не форсують події, спокійно катаючи м'яч в центрі поля.

Понеслася. Україна починає цей поєдинок з центру поля.

Команди вже на полі. Звучить гімн України.

До матчу залишається півгодини, а поки є основні склади команд.

Україна: Бущан – Кривцов, Забарний, Матвієнко – Караваєв, Степаненко, Сидорчук, Шапаренко, Зінченко – Ярмоленко, Яремчук

Швеція: Ольсен – Люстіг, Лінделеф, Даніельссон, Аугустінссон – Ларссон, Ольссон, Екдаль, Форсберг – Кулусевскі, Ісак