Українцям роздадуть дрова, ковдри й обігрівачі: як отримати нову допомогу від ООН

Кластер ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні готується надати зимові набори для одного мільйона українців, щоб допомогти людям пережити холодну пору року. Ця ініціатива спрямована на забезпечення комфортних умов для громадян в умовах економічних і гуманітарних викликів, зокрема під час війни та пандемії COVID-19. Про це повідомили в Мінреінтеграції.
Хто може отримати допомогу та за якої умови
Згідно з інформацією, були створені спеціальні зимові набори, які включають в себе теплі ковдри, матраци, покривала, а також електричні та твердопаливні обігрівачі. Крім цього, допомогу нададуть і у вигляді палива, зокрема, дрів та вугільних брикетів. 
Ця допомога буде доступною для всіх, хто її потребує, але деталі щодо механізму отримання в організації ще не надали. 
Крім цього, зазначено, що вже розпочали виплати певним категоріям пенсіонерів від Всесвітньої Продовольчої Програми ООН. Це стосується громадян, які проживають на територіях з активними або можливими бойовими діями, або тих, хто отримує менше 3000 гривень і раніше не отримував жодної допомоги. Розмір виплати дорівнює різниці між 3000 гривень та регулярними пенсійними виплатами, і не може бути меншим за 100 гривень. До того ж, ці виплати можна отримати протягом не менше ніж чотирьох місяців. Наприклад, якщо регулярна пенсія становить 2500 гривень, то можна очікувати додаткову виплату у розмірі 500 гривень.
Джерело: 5692.com.ua