Українцям, які використовують зайві кіловати, обмежуватимуть електропостачання: пояснення обленерго

Багатьом українцям встановили нові прилади обліку електроенергії у межах програми безкоштовної заміни. Виявилось, що у нових лічильниках налаштована функція вимкнення електроенергії. Якщо споживач перевищує встановлену потужність, йому можуть автоматично вимкнути електрику.
Ця інформація стала відома з публікації АТ "Прикарпаттяобленерго", що оприлюднена у Facebook, пише Today.
Завдяки встановленню зонних приладів обліку електроенергії громадяни можуть користуватися у нічний час вдвічі дешевшою електроенергією. Таким чином українці не тільки заощаджують власні гроші, а й зменшують навантаження на енергосистему у години найбільшого споживання.
При цьому у договорі про надання послуг з розподілу електричної енергії фіксується договірна потужність, в межах якої споживач має право користуватись електроприладами.

Якщо споживач використовує електроенергію в рамках дозволеної потужності, жодних обмежень до нього застосовувати не будуть, – повідомляє пресслужба обленерго.

При перевищенні вказаної потужності постачальник може вимкнути електроенергію споживачеві. Необхідність цього пояснюється тим, що через перевищення договірної потужності знижується якість електроенергії для інших споживачів.
Тому в разі, коли споживач потребує використання більшої потужності, потрібно змінити умови договору.

Якщо власнику договору недостатньо потужності, заявку на її збільшення йому слід подати в Центр обслуговування клієнтів, – пояснюють енергетики.
Джерело: 5692.com.ua