Українські військові відійшли з Лисичанська

Українські військові залишили Лисичанськ Луганської області. ЗСУ відійшли з позицій для збереження життів особового складу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генштаб.

"В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків", – йдеться в повідомленні.

У Генштабі наголошують, що рішення про відхід з позицій у Лисичанську було прийняте для збереження життя українських військових.

Нагадаємо, 25 червня російські війська повністю захопили Сєвєродонецьк. Однак противнику не вдалося оточити українські сили, підрозділи відійшли на нові рубежі. Лисичанськ до сьогодні залишався останнім великим містом, яке армія РФ не взяла під свій контроль.

Додамо, що взяття Лисичанська Луганської області є частиною плану російської армії вийти на кордон Луганської та Донецької областей. Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону заявляла, що ворог планував вийти на зазначені рубежі до 26 червня.

Водночас, буквально вчора, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в інтерв'ю РБК-Україна висловив думку, що ключова мета окупантів у війні в Україні – це насправді не Донбас, а Одеса і повний контроль над Чорним морем.

Як повідомлялось, сьогодні радник міністра оборони Юрій Сак заявив, що битва за Донбас буде продовжуватися до повної деокупації. За його словами, українські захисники не перестануть звільняти наші території, навіть якщо росіяни окупують всю Луганську область.

До цього секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляв, що тимчасову втрату територій ЗСУ не варто сприймати як трагедію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.