Усе більше молоді обирає жити з батьками: у чому причина

Молодь у світі вибирає жити зі своїми батьками, і ця тенденція стає все більш поширеною. За даними Bloomberg, 45% молоді у віці від 18 до 29 років свідомо обирають не залишати будинок мами з татом. І на це в них є кілька причин.
Що сталося
Аналітична компанія Harris Poll провела дослідження за замовленням Bloomberg News, під час якого опитали 4 106 респондентів. Результати показамайже половина молоді віком від 18 до 29 років живуть зі своїми батьками. 
Переїзд і самостійне життя традиційно розглядається як один із ознак дорослості. Але з урахуванням обставин, таких як пандемія, високий рівень інфляції і ненадійний ринок праці, молодь все частіше залишається жити вдома. Це більше не розглядається як позначка особистої невдачі, а стає реакцією на складну економічну ситуацію.
Це, за словами аналітиків, приблизно відповідає рівню з 1940-х років, коли жінки частіше залишалися вдома до виходу заміж, а чоловіки займалися роботою на сім'ю.
Де в Європі найчастіше молодь обирає жити з батьками
Найбільша частка молоді, яка живе з батьками, припадає на Чорногорію – 77,8%. Більше 70% молодих людей в Хорватії, Північній Македонії та Сербії теж не з'їжджають з рідної домівки.
Доволі високий відсоток:

у Греції та Італії – 69,4%,
в Словаччині – 68,2%,
Іспанії – 64,5%,
Португалії – 64,1%,
Угорщині – 61,1%,
Мальті – 60,1%.

Україна має показник близько 41% і розташовується біля таких країн, як Швейцарія (там з батьками живе 38,9% молоді) та Франція (36,4%).
Найбільш самостійна молодь у скандинавських країнах. У Швеції з батьками живуть 22,4% молодих людей, у Норвегії – 21,7%, у Фінляндії – 19,5%, в Данії – 17,2%.
Джерело: 5692.com.ua