Усього 4 звички заважають вам досягати більшого в житті: мільярдер поділився секретами набуття великих статків

Деяким людям здається недосяжним отримання роботи мрії, життя в достатку та здобуття інших благ. У таких випадках варто задуматися над своєю поведінкою та мисленням, за якими можуть критися причини недосягнення бажаних цілей.
Мільярдер Рей Даліо розповів, на що треба звернути увагу і що змінити, щоб нарешті зробити реальний якісний ривок у своєму житті.
Спроби досягти різних цілей одночасно

Важливо зрозуміти, чого ви хочете в житті найбільше. Для цього треба зосередитися на одних пріоритетах і відмовитись від інших, – зазначив Даліо.

Порівнюючи наше життя з гігантським шведським столом, мільярдер каже, що спробувати все просто неможливо. Тому треба визначитися з найбажанішими цілями в житті.
Даліо наголошує, що великою помилкою є не бути вибірковим. Оскільки люди, які бояться відмовитися від одного на користь іншого, "кидаються то за одним зайцем, то за іншим". Зрештою не отримують нічого.
Цілі і бажання – не одне й те ж саме
Варто не плутати цілі з бажаннями. Цілі – це спланований рух до кінцевого результату, тоді як бажання – лише короткі імпульси.

Наші бажання можуть перешкодити досягненню мети. Наприклад, ваша мета — стати струнким, покращити здоров’я, досягти гарної фізичної форми, а бажання — їсти смачну, але нездорову їжу. Зрозумійте, що для вас важливіше. І якщо все ж таки схуднути, то навіть не відкривайте нову упаковку чіпсів, – пояснив Рей Даліо.

Тому слід визначитись, чого ви дійсно хочете в житті. При цьому бажання мають сприяти досягненню мети, а не відволікали від неї.
Бажати тільки гроші
Не можна сприймати отримання фінансів як про кінцеву мету. На думку мільярдера, мотивація має бути більшою, ніж гроші.

Не плутайте атрибути успіху з самим успіхом. Орієнтація на досягнення важлива, але люди, одержимі покупкою шикарної машини чи будинку, дуже рідко бувають щасливі, бо вони не знають, чого дійсно хочуть, – зазначив він.

Такі визнані бізнес-лідери, як Тім Кук, Річард Бренсон та Уоррен Баффет, також закликають шукати сенс поза багатством.

Не працюйте заради грошей: вони швидко "зношуються". Ви або ніколи не заробите достатньо, або ніколи не будете щасливі, – висловив свою думку гендиректор Apple Тім Кук.

Погоджуватися на менше
Мільярдер стверджує, що для цілей не має бути меж, вони можуть бути найнеймовірнішими. Краще мати більш високі цілі, ніж погоджуватись на "синицю в руках".
Немає надто великої мрії, щоб її не можна було реалізувати. Великі очікування створюють великі можливості. Якщо ви обмежуєте свої цілі лише тому, що поки не знаєте, як їх досягти, ви занижуєте планку собі, – запевняє Рей Даліо.
Джерело: 5692.com.ua