Ухвалено програму підтримки оборонців України

На грудневій сесії Кам’янської міської ради депутатами міської ради було внесено зміни до програми підтримки демобілізованих учасників АТО/ООС, де заплановано видатки на її реалізацію у 2020 році.

Основною метою програми є забезпечення соціальної адаптації та реабілітації учасників антитерористичної операції, створення умов для своєчасного та комплексного вирішення їх нагальних проблем, а саме, покращення соціально-побутових умов проживання, медичного обслуговування, надання адресної допомоги.

За інформацією департаменту соціальної політики міської ради, у 2019 році реалізацію заходів комплексної програми підтримки демобілізованих учасників АТО профінансовано на загальну суму 3 924.4 тис.грн, зокрема на соціальне забезпечення – 2 289.8 тис.грн, медичне обслуговування –  1 634.6 тис.грн.

З червня 2019 року в рамках виконання Програми фінансується надання бійцям-добровольцям пільг на оплату за комунальні послуги у розмірі 50%. В нашому місті такими пільгами користується 10 добровольців.

Впродовж 2019 року 197 дітей з родин учасників АТО та родин загиблих учасників АТО забезпечено безкоштовним оздоровленням та відпочинком. 

Районними управліннями соціального захисту населення міської ради санаторно-курортним лікуванням забезпечено 94 учасника АТО.

Також, за рахунок коштів міського бюджету було надано матеріяльну допомогу 62 демобілізованим учасникам АТО/ООС, 33 особам нараховано та виплачено грошову допомогу на проведення поточного ремонту житла на загальну суму понад 1 мільйон гривень.

Станом на 28.12.2019 на обліку в управліннях соціального захисту населення міста перебуває 1670 ветеранів, які брали участь у російсько-українській війні.