Діти граючись – розвиваються

Популярні серед старшої молоді ігри-квести сягнули і маленьких читачів бібліотеки для дітей. Під час зимових канікул у Кам’янській Центральній бібліотеці для дітей (майдан П.Калнишевського,1а) творилися дива. 


Кожна дитина, приходячи до бібліотеки, мала змогу спробувати свої сили у грі-блукалці «Зимові розваги» з бібліотекаркою читальної зали Гунчевською Ю.О.  

Завданнями були вірші-загадки, відповіді на які можна було знайти по окремих локаціях у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку, а також у відділі обслуговування дітей середнього та старшого віку.               

Локації були пов’язані з різними книжками та книжковими виставками. Біла ялинка  з адвент–календаря пропонувала: 

«Біла ялинка на тебе чекає, завдання для тебе має»; 

сім’я мишей (виставка книг про східний символ нового року «Новорічна Мишко, почитай нам книжку»); 

Мама Миша – велика м’яка іграшка заховала ребуси про зиму; 

янгол (новорічна саморобка) зберігав у себе розмальовку за мотивами улюблених книжок, скринька «Різдвяна  історія» таїла у собі загадки за українськими казками. 

У пошуках різдвяної скриньки Сніговик пропонував пограти з ним у сніжки, а «Острів спекотної Африки» мав таємничу пропозицію: у відділі  молодших читачів була книжкова рекламна акція «Прочитай про мене книжку». 

Локація «Бібліотечна» була найцікавішою і  найсмачнішою: тут учасники гри отримували солодкі сюрпризи від бібліотекарки Тетяни Миколаївни. 

В свою чергу, винахідливість працівників бібліотеки була щедро винагороджена винахідливістю юних читачів і обопільною радістю.