В Каменском предлагают контролировать качество бытового газа

Петицию с предложением создать в Каменском коммунальную сертифицированную лабораторию для контроля качества бытового газа опубликовал Александр Нехай.

«Згідно чинного законодавства та типового договору постачання газу, споживач має право на проведення лабораторних досліджень споживаного газу і перерахунку його вартості в разі, якщо якість не відповідає нормативній. В разі, якщо якість газу відповідає нормативній, вартість досліджень має сплатити споживач (вартість досліджень від 5000 грн. що, звісно, зупиняє бажання проводити такі дослідження) До того ж всі сертифіковані лабораторії так чи інакше підпорядковані Нафтогазу, звісно, що результати перевірок завжди будуть відповідними», – пишет автор петиции.

Каменчанин предлагает создать независимую коммунальную лабораторию для проверки качества бытового газа и не реже, чем один раз в неделю проводить следования газа по обращению горожан за счет бюджетных денег.

«Для виключення можливості махінацій зі сторони міськгазу та тому подібних, включити до складу комісій по забору зразків звичайних громадян, керівників ОСББ, вуличкомів, та забеспечити їх доступ до всіх етапів перевірки якості газу. Для фінансування діяльності лабораторії надати можливість проводити випробовування технічних газів комерційним підприємствам», – пишет Александр Нехай.

Поддержать петицию можно по ссылке.
Читайте также: В Каменском просят пересмотреть оплату за питание в садиках
Каменчанка требует запретить строительство «экологически вредного производства»
«Поднять престиж уникального памятника»: каменчане просят вернуть Прометею вечный огонь
Источник: 5692.com.ua