В Одеській ОВА назвали ключову мету атаки Росії на область

Для російських окупантів ключовим завданням є блокування морських портів, у тому ж числі Одеського порту. Таким чином Росія умисно провокує розвиток всесвітньо продовольчої кризи у світі.

Про мету атаки Росії на Одеську область – в матеріалі РБК-Україна "Чи готує Росія штурм Одеси і що стоїть за атаками ворога на місто і область".

Як відзначив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук, голова Євроради Шарль Мішель та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі порушували питання щодо розблокування Одеського порту з подальшим експортом зерна до країн Північної Африки, Близького Сходу.

"Блокада морських портів, зокрема Одеського порту – це ключове завдання. Сьогодні Росія створює умови для всесвітньої продовольчої кризи. Глава Євроради Шарль Мішель під час зустрічі з нашим прем'єр-міністром в Одесі говорили саме про це – як розблокувати Одеський порт, щоби наше зерно прямувало на експорт в країни Північної Африки, Близького Сходу", – заявив Братчук.

Чому Одеський порт такий важливий: порт відіграє важливу роль у світовій торгівлі; близько 10 суден з мільйонами тонн аграрної продукції сьогодні заблоковані окупантами. Вони ж, своєю чергою, повинні були вирушити до країн Африки, Азії та Європи; як відзначив Шмигаль, блокування портів України вже призвело до стрімкого зростання цін на пшеницю, кукурудзу та олію на світових ринках.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що у Держдепі США закликають Росію припинити блокувати порти України, оскільки це може призвести до продовольчої кризи.

Варто відзначити, що Одеська область регулярно піддається ракетним обстрілам з боку окупантів. Вчора, 11 травня, російські військові запустили крилату ракету, яка над Чорним морем була збита силами ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.