В Україні можуть посилити мобілізацію: коли та за яких умов

Секретар комітету Ради з питань національної безпеки народний депутат Роман Костенко в коментарі для ТСН.ua. відзначив, що Україна має бути готовою реагувати на будь-які дії з боку росії. Він не виключив можливості посиленої мобілізації, якщо рф мобілізує кілька сотень тисяч своїх громадян.
Коли може відбутись посилення мобілізації
Україна стоїть перед надзвичайно важливим завданням забезпечення національної безпеки та оборони. Однією з основних загроз є можлива мобілізація росією значної кількості людей.

Якщо вони будуть набирати більше людей, то нам буде треба також реагувати на це. Якщо нам буде треба більше людей, то будемо набирати більше," – відзначив Роман Костенко.

Парламентар також додав, що в разі мобілізації в армії російської федерації 700 тисяч осіб, Україні доведеться дуже серйозно реагувати на цей виклик.

Не виключено, що треба буде збільшувати й нам, – заявив він.

Відповідаючи на запитання про терміни можливої російської мобілізації, народний депутат припустив, що це може статись вже восени. При цьому він вказав, що різні органи та розвідка вже надали інформацію, що такий сценарій є цілком вірогідним.
Джерело: 5692.com.ua