В Україні можуть прирівняти корупцію до державної зради:що відомо про новий законопроєкт

У Верховній Раді зараєстрували законопроєкт, який під час воєнного стану ставить корупцію на рівень державної зради. Очевидно, створення документу було ініційоване на тлі оголошення президентом Володимиром Зеленським свого наміру  прирівняти корупції до державної зради.
Що відомо про новий законопроєкт
Законопроєкт №9659, розроблений командою "Розумної політики", передбачає внесення змін до Кримінального кодексу шляхом додавання статті 111-3. Згідно з ним, на осіб, звинувачених у корупційних діях, може чекати покарання у вигляді 15 років позбавлення волі або довічного ув'язнення з конфіскацією майна.
Важливою деталлю є те, що згідно з законопроєктом, слідством і розглядом таких справ будуть займатися Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Вищий антикорупційний суд, а не Служба безпеки України.
Дмитро Разумков розповів, що причиною відмови від включення до переліку уповноважених органів СБУ є побоювання можливості тиску таким чином на політичних опонентів та можливості приховання власних корупційних справ. На його думку, рішенням про кримінальне переслідування мають займатися незалежні антикорупційні органи.
Законопроєкт передбачає, що відповідальність за корупційні дії може бути покладена на будь-якого посадовця. Серед них народні депутати, прем'єр-міністр, урядовці, представники Офісу Президента та сам президент.
Джерело: 5692.com.ua