В Україні можуть заборонити “джипінг”

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України планує внести зміни до законодавства, спрямовані на захист природних ресурсів і заповідних зон від дій, які можуть завдати їм значної шкоди. Зокрема, згідно з новим законопроєктом, планується заборонити "джипінг" та інші види пересування на всюдиходах в межах заповідних та охоронних територій.
Що відомо про ініціативу Міндовкілля
На офіційному сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України з'явилась пропозиція заборонити пересування на джипах, ендуро-мотоциклах, квадроциклах, багі та інших автомобілях на територіях об'єктів природно-заповідного фонду. Відомство вважає, що ці види транспорту наносять значну шкоду довкіллю та загрожують біорізноманіттю.
За словами представників Міндовкілля, ця ініціатива спрямована на збереження та захист природи від руйнівних наслідків, які приносить "джипінг" та подібні види активності. Зокрема, такі види розваги є причною забруднення навколишнього середовища.
Слід відзначити, що ця заборона не поширюється на дороги загального користування, вулиці та дороги міст і інших населених пунктів, а також на автомобільні дороги на приватних територіях.
Джерело: 5692.com.ua