В Україні продають дуже рідкісну монету “1 копійка” 2010 року за 35000 гривень: чим вона особлива та чи коштує вона своїх грошей

Унікальна монета номіналом "1 копійка", яку зустрінешь дуже рідко, продається майже за тисячу доларів. Вартість, яку вказав продавець складає 35 000 гривень або $973 та продається по фіксованій ціні, тобто хто перший купить, тому достанеться такий скарб.
Даний лот дуступний на сайті інтернет-аукціону Vioility. Продавець з ніком Avers1 зазначив, що монета знаходиться в місті Київ, але він готовий надіслати її в будь яку країну світу.
Чому така монета коштує як Таврія
Майже всі монети номіналом "1 копійка" були з нержавіючої сталі, тоді як цей екзепляр виготовлений зі срібла. Продавець вказав, що монета випустилася в 2010 році, діаметр складає 16 мм, вага виробу 2,28-2,3 г, тоді як в звичайних монетах цього номіналу вага 1,5 г.

Лот виставлений на продаж 27 грудня, а за ним вже стежать 23 користувача. Продавець зазначив, що розрахунок можливий на картку українського банку, або при особистій зустрічі в Києві. Товар продається такий, котрий не зазнав ніякої реставрації. 

Звичайні монети 1 копійка 2010 року не становлять ніякої цінності для колекціонерів та зазвичай їх не можна зустріти на подібних сайтах з продажу унікальних або антикварних товарів. Але, за наявності заводського браку, напливу металу або якщо монета виготовлена з цінних металів, вона може коштувати дуже дорого.
Читайте також: Що потрібно робити на Новий рік, щоб привернути щастя і гроші
Джерело: 5692.com.ua