В Україні проводять модернізацію ВЛК: медичні документи оформлюватимуться в електронній формі

Кабмін ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження військово-лікарських комісій (ВЛК).
Про це стало відомо від заступниці міністра оборони Ганни Маляр.
Нововведення дозволить не тільки покращати якість медичного обслуговування військових, але й спростити процедуру реалізації постанов ВЛК для військовослужбовців (оформлення відпусток, звільнення). Для цього затверджений Порядок здійснення обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров’я та територіальними центрами комплектування.
За словами Маляр, раніше всі документи, пов’язані з проходженням ВЛК, оформленням відпусток для продовження лікування чи звільнення військовослужбовця, велися в паперовому вигляді. Через це всі процеси ускладнювались, створювались додаткові навантаження і незручності для військовослужбовців.
Електронний документообіг дозволить спростити взаємодію військових частин, центрів комплектування та медичних закладів.

Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі "кур'єра", а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК, – зазначила заступниця міністра.

Відтепер можна буде надсилати та отримувати в електронній формі наступні документи:

списки військовослужбовців, які перебувають на лікуванні в медзакладах;
постанови ВЛК у вигляді свідоцтва про хворобу або довідки;
довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва);
виписки з медичної карти амбулаторного та стаціонарного хворого;
рапорти військовослужбовців про надання їм відпустки для лікування або звільнення з військової служби за станом здоров’я;
витяги з наказів військової частини.
Джерело: 5692.com.ua