В Україні створили відкритий реєстр колаборантів

Україна протягом своєї історії вимушена була боротися за незалежність і суверенітет. Крізь випробування нація завжди стояла разом, гордо захищаючи свою територію та культуру. Проте, є інша сторона цієї медалі, і вона стосується громадян, які обрали зворотній шлях – шлях колаборації. Завдяки дослідженню NGL.media, більш як 1800 представників окупаційної влади були ідентифіковані та внесені до окремого реєстру, з яким можуть ознайомитися всі охочі.
Що відомо про реєстр колаборантів
Серед людей, які свідомо перейшли на бік ворога, понад 87% – громадяни України. Звісно, на окупованих територіях наразі ключові посади зазвичай займають росіяни. Проте вони не можуть заповнити всі вакансії. Згідно з даними дослідження, серед майже двох тисяч керівників різних установ на окупованій території 95% складають українці.
Зазначається, що українські громадяни очолили понад тисячу окупаційних муніципальних структур. Найбільше колаборантів у таких сферах:

комітети земельних ресурсів;
різноманітні казачі організації в окупованому Криму;
пенсійні фонди,
управління соцстраху та соцзахисту,
місцеві центри зайнятості.

Заради того, щоб забезпечити доступ до інформації про колаборантів, фахівці підготували спеціальну базу даних. Вона дозволяє шукати інформацію про зрадників за різними критеріями. Достатньо обрати категорію і скористатися пошуком за прізвищем, адресою або назвою установи.
Ознайомитися з реєстром можна за посиланням.
Джерело: 5692.com.ua