В Україні визначилися з графіками вимкнення світла і тривалістю знеструмлення: впровадити можуть вже з 1 жовтня

Стало відомо, що в більшості українських регіонів вже є графіки відключень електроенергії, розроблені місцевою владою та енергетичними компаніями. Запровадити графіки готові вже з 1 жовтня, але їх застосування залежить від актуальної ситуації в енергосистемі, передає "Хвиля".
Згідно з розробленими графіками, відключення електроенергії буде проводитись переважно на період до 4 годин на добу.
Наприклад, у Львівській області визначили, що максимальна тривалість відключень може становити не більше двох годин поспіль та до чотирьох годин на день. При цьому споживачів вже інформують про належність до груп у графіках відключень.
У Полтавській облдержадміністрації повідомили, що в регіоні може бути впроваджено шість черг відключення світла. Розробили графіки аварійних та планових відключень і у Вінницькій області, де тривалість знеструмлення може змінюватись і складати від 2 до 4 годин поспіль.
Зазначається, що складання графіків передбачено спеціальним розпорядженням Міністерства енергетики. При цьому діяти вони почнуть за розпорядженням "Укренерго" та за необхідності скоротити споживання.

"Є розпорядження міністерства, всі повинні підготувати графіки та поінформувати про них споживачів. Але це не означає, що з 1 жовтня почнуться відключення. Багато факторів: температура, ситуація з генерацією, російські атаки… Вам зараз ніхто не скаже точно, що буде", – повідомили в уряді.

Водночас аналітики запевняють, що, скоріше за все, відключення світла будуть. Але, якщо ситуація дозволятиме, то вони застосовуватимуться в періоди пікових навантажень і не для всіх.
Джерело: 5692.com.ua