В Україні впроваджують електронні товарно-транспортні накладні: з 1 лютого стане доступна послуга е-ТТН

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Мустафа Найєм повідомив про те, що з 1 лютого в нашій державі розпочнуть тестування електронних товарно-транспортних накладних, яке триватиме протягом пів року.
Передбачається, що 1 серпня ця система запрацює в повноцінному режимі.

За п’ять днів розпочнеться тестування електронних товарно-транспортних накладних. Ринок матиме пів року на те, щоб система запрацювала і бізнес міг відмовитись від паперових товарно-транспортних накладних на користь електронних документів, – написав він.

Пан Мустафа додав, що керівництво усвідомлює, що 6 місяців за роботою сплинуть дуже швидко. Саме тому влада закликає транспортні компанії поспішити з впровадженням нововведень і готова з цим допомогти.
Мінрозвиток запевняє, що впровадивши е-ТТН, вони сприятимуть подоланню корупції у сфері вантажних перевезень.

Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І загалом – це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR, – додав Найєм.

Він зазначив, що провайдери електронного-документообігу вже пройшли тестування, тож можуть залучатись до взаємодії з системою.
Читайте також: Українцям доведеться платити за кожен "зайвий" квадратний метр житла: правила на 2023 рік і хто звільнений від податків
На сайті «Дія» запустили калькулятор для розрахунку вартості митних платежів: на скільки скоротяться платежі для автовласників
Безкоштовні продукти для українців: як отримати необхідну допомогу від АТБ, Сільпо та інших супермаркетів
Джерело: 5692.com.ua