В Україні запустили перше державне онлайн-опитування про зайнятість громадян

У рамках процесу цифровізації Державного комітету статистики України стартувало перше онлайн-опитування щодо стану зайнятості та безробіття серед українців. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації України.
Як взяти участь у опитуванні
Головною метою цього опитування є аналіз сучасних тенденцій на ринку праці України, включаючи інформацію про те, які професії обирають українці та як вони шукають роботу. За словами міністра, зібрані дані допоможуть державним органам ухвалити ефективні рішення та сформулювати нову траєкторію розвитку країни.

Продовжуємо працювати над цифровою трансформацією Держстату та створювати країну, де якісні дані доступні кожному. Вперше запускаємо статистичне онлайн-опитування про зайнятість та безробіття українців, – написав Федоров.

Для участі в опитуванні громадяни України повинні зайти на портал опитувань Держстату та підтвердити свою особу за допомогою Дія.Підпису або BankID. Опитування відкрите для українців віком від 15 років. Важливо відзначити, що особисті дані учасників не зберігаються.
Міністр  також підкреслив, що це онлайн-опитування зекономить час і кошти держави, які раніше витрачалися на відвідування працівниками Держстату будинків громадян та проведення інтерв'ю, заповнення паперових бланків та їхню подальшу цифрову обробку.
Джерело: 5692.com.ua