В українських школах запровадять “освітній навігатор”

Національне агентство з питань запобігання корупції України планує запровадити в закладах освіти країни "освітній навігатор". Цей проект, який вже запускають у п'яти навчальних закладах, має на меті створити прозору та доброчесну освітню систему, доступну для всіх шкіл України. Про це повідомила керівниця Офісу доброчесності НАЗК Ірина Чаговець під час Форуму якості освіти.
Що таке "освітній навігатор" і навіщо він потрібен
Ця ініціатива є частиною співпраці між НАЗК та Державною службою якості освіти та передбачає пілотне впровадження "освітнього навігатора" у п'яти школах з подальшим розширенням на всі навчальні заклади України.

Ми сподіваємося, що цей продукт дійсно допоможе нашим дітям не тільки чути слово доброчесність, а взагалі сприятиме цій цінності, – наголосила Ірина Чаговець.

Основна мета "освітнього навігатора" полягає в створенні системного інструменту для підвищення прозорості та доброчесності в освітньому середовищі. Цей проєкт включає в себе розробку алгоритмів, які дозволять директорам керувати школами на основі принципів доброчесності, прозорості та відкритості. Алгоритми будуть розроблятися в п'ятьох основних напрямках:

освітнє лідерство (управління процесами);
спроможна педагогічна спільнота;
прозорий документообіг та вільний доступ до інформації;
управління фінансами;
взаємодія учасників освітнього процесу.
Джерело: 5692.com.ua