В Україну увірвуться потужні грози: які області почне заливати

Погода в Україні найближчої доби почне змінюватися. Спека поки відступати ще не буде, але деяка прохолода з'явиться завдяки грозам.

Як повідомили в Українському гідрометцентрі, опади в суботи не торкнуться тільки центральні і південні області країни.

На сході грози пройдуть у Полтаві, Харкові, зачеплять Луганську область. В інших – сухо. Очікується посилення вітру. Вночі в регіоні + 20 +22 градуси, вдень від +30 до +33 градусів.

У південній частині країни опади не прогнозуються, невелика хмарність і посилення вітру. Вночі від + 20 до +23 градусів, вдень від +33 до +35, в Одесі трохи прохолодніше, +29 +31 градус. У Криму сухо, вночі + 21 +23 градуси, вдень +32 + 34 градуси.

На півночі синоптики прогнозують грозу з дощем в нічний час, вдень буде сухо і похмуро. Вночі в регіоні + 19 +21 градус, вдень +31 + 33 градуси. Очікується сильний вітер, зі штормовими значеннями.

У західних областях грози та дощі пройдуть майже скрізь, сухо буде тільки в Чернівцях і Вінниці. Очікується посилення вітру. Вночі в регіоні від +18 до +22 градусів, вдень прогріється до +30 + 33 градусів.

У центральній частині країни без опадів, можливий сильний вітер. Вночі від +20 до +23 градусів, вдень від +30 до + 33 градусів.

У Києві 17 липня суттєві опади не прогнозуються, можлива невелика хмарність і посилення вітру. Вночі в столиці + 21 +23 градуси, вдень від +32 до + 34 градусів.

Карта погоди в Україні на суботу, 17 липня

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що синоптики розповіли про погоду на вихідних і назвали дату похолодання.

А також ми розповідали про те, що синоптик дав приголомшливий прогноз погоди на серпень.