В Україну завезли арахіс з Египту який сприяє появі раку печінки

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала повідомлення про перевищення максимально допустимої концентрації афлатоксину в лущеному арахісі.
Згідно з інформацією, наданою головним управлінням Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Україні.
Система швидкого реагування на харчові продукти та корми (RASFF) повідомила про перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (B1 та загальна кількість B1, B2, G1 та G2). Арахіс в шкаралупі, потенційно небезпечний продукт, з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Єгипет) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND S.A., Польща) в Україну (одержувач Експортовано на адресу ТОВ "ЛАЗОЩІ УКРАЇНА", вул. Височена, 13-Г, м. Городенка, Івано-Франківська обл., 78100, вага 15000).
У разі виявлення цього продукту в обігу, маркетолог зобов'язаний звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в області.
Афлатоксин викликає рак печінки і легенів, набряк легенів, втрату ваги і знижує захисні сили організму. Проковтування великої кількості афлатоксину призводить до смерті протягом декількох днів через незворотні пошкодження печінки.
Читайте також: Безкоштовні продукти для українців: як отримати необхідну допомогу від АТБ, Сільпо та інших супермаркетів
На сайті «Дія» запустили калькулятор для розрахунку вартості митних платежів: на скільки скоротяться платежі для автовласників
Українцям доведеться платити за кожен "зайвий" квадратний метр житла: правила на 2023 рік і хто звільнений від податків
Джерело: 5692.com.ua