Верховна рада збереться на позачергове засідання: оприлюднено порядок денний

Голова Верховної ради Дмитро Разумков скликав позачергове пленарне засідання парламенту. Засідання відбудеться о 16:00 у вівторок, 29 червня.

Про це повідомляє прес-служба Ради.

До розгляду заплановано сім питань.

1) проект закону про внесення змін до статті 51 Кодексу торговельного мореплавства України щодо вимог до кваліфікації членів екіпажу (реєстр. № 3944); 2) проект закону Про основи національного спротиву (реєстр. № 5557); 3) проект закону про внесення зміни до статті 1 Закону "Про чисельність Збройних сил України" щодо збільшення чисельності Збройних сил України у зв’язку із прийняттям закону "Про основи національного спротиву" (реєстр. № 5558); 4) проект закону про критичну інфраструктуру (реєстр. № 5219); 5) проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю (реєстр. № 3743); 6) проект закону про внесення зміни до розділу ІІ "Прикінцеві положення" Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" щодо тимчасових підстав незастосування заходів адміністративного впливу за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї" (реєстр. № 5478); 7) проект закону про внесення змін до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб" (реєстр. № 4555).

Нагадаємо, лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що цього тижня Верховна рада працюватиме в посиленому режимі і збереться на 2 позачергових засідання – у вівторок і четвер.

За його словами, у вівторок нардепи розглядатимуть пакет законів, що стосується оборонного сектора: законопроект про національний опір, суміжний з ним – про збільшення чисельності Збройних сил України, а також законопроект про критичну інфраструктуру.

У четвер на розгляд парламенту винесуть пакет "олігархічних" законопроектів.