Виїхав і не повернеться. Венедіктова розповіла про долю одного з фігурантів справи Медведчука

Одним із фігурантів справи Медведчука є колишній депутат партії "ОПЗЖ" Тарас Козак. Наразі він переховується поза межами України.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова генерального прокурора Ірини Венедіктової.

На думку Венедіктової, Козак імовірно вже не буде повертатися до України з власної волі.

"Він (Тарас Козак – ред.) як виїхав у 2021 році, так і не повертався в Україну. Думаю, що вже й не повернеться, якщо не буде екстрадиції", – відзначила Венедіктова.

За словами генерального прокурора, Україні доведеться притягувати Козака до відповідальності в заочному порядку, однак наразі немає інформації про його місцеперебування. Імовірно він переховується в Росії.

"Якщо його немає в державі, це не означає, що правосуддя має про нього забути. В жодному разі. Треба рухатися в заочний спосіб, треба притягати до відповідальності і залежно від того, що скаже суд, будемо дивитися", – додала Венедіктова.

Відзначимо, що проти Віктора Медведчука відкрито 4 справи:

про державну зраду; вугільна справа; справа про "трубу Медведчука"; й ще одна справа, подробиці якої невідомі.

Козак підозрюється у замаху на розграбування національних цінностей. Його та Медведчука звинувачують у тому, що вони незаконно видобували нафту та газ в шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно суд арештував майно родичів Медведчука і Козака. Загальна сума капіталу склала понад 80 млн гривень.

Ще минулого року президент України Володимир Зеленський пояснював введення санкцій проти Козака.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.